perjantai 28. syyskuuta 2012

Urban knitting in Oulu

Eräänä elokuisena ilta kävelimme perheen kanssa Oulun keskustassa ja löysimme kaupungintalon takaa mielenkiintoisen veistoksen. Menimme tutkimaan lähemmin erilaisista hahmoista koostuvaa veistosta, joka kauniissa puolikaarevassa muodossaan houkutteli meitä luokseen.

Tunnistimme teoksesta Ouluun liittyviä ammatteja ja hahmoja menneiltä ajoilta. Patsasrivin päädyssä oli lopuksi istuva lapsipatsas. Menimme ihailemaan lähemmäs ja huomasimme, että patsas oli somistettu kudotulla kaulaliinalla ja pipolla.  Knit' n' tag- tyyppinen juttu!


Jälkikäteen selvisi lisää: kaunis veistos on Sanna Koiviston uudehko teos Ajan kulku. Neuleiden taustalla lienee The Urban knitting -henkinen kutoja/ryhmä. Löysin seuraavaa tietoa Oulun taidemuseon sivuilta:
" Muurin päässä on istuva lapsi, joka luottavaisesti suuntaa katseensa tulevaisuuteen. Veistoksen paljastustilaisuudessa avustanut Pikku-Ainon päiväkodissa hoidossa oleva tyttö nimesi pojan ystävänsä mukaan Martiksi"

Meidän perhe piti tästä tarinasta : ))

Martin pukijasta löytyi mielenkiintoista juttua Kaleva -lehdestä:

Martti on osa Oulun kaupungintalon takana sijaitsevaa Ajan kulku -patsasta. Vuosien varrella Martti on saanut ylleen erilaisia vaateparsia. Kylmien ilmojen tullessa Martille puettiin tänäkin vuonna viitta ja kaulahuivi. Kaupungin viestintäjohtaja Keränen muistelee, että Martilla on ollut samanlaisia vaatteita aiempinakin vuosina.
Keränen arvelee, että Martin pukijoita saattaa olla useita: -Tämä on positiivinen asia. Ihmiset tykkäävät patsaasta, ja vaatteista näkee, että pikkupojasta huolehditaan erityisesti."


Niin, mm. neuleilla me osoitamme välittämistä <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti